De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft aan vijf Utrechtse onderzoekers een subsidie van anderhalf miljoen euro toegekend. Met deze Vici-beurs kunnen de onderzoekers in vijf jaar tijd een eigen onderzoeksgroep opbouwen. In totaal krijgen 32 Nederlandse toponderzoekers een Vici.

Prof. dr. Iris Engelhard ontving deze pestigieuze Vici-beurs voor haar onderzoek “Angst de baas met verbeterde methode”.
Mensen met een angststoornis kunnen door hun angst niet meer goed functioneren. Cognitieve gedragstherapie is effectief, maar verre van optimaal, omdat de angst vaak in een later stadium terugkeert. Engelhard onderzoekt of een nieuwe psychologische behandeling, gericht op het verzwakken van angstherinneringen, tot betere resultaten leidt.

De Vici-subsidie van NWO is bestemd voor zeer ervaren onderzoekers die een vernieuwende onderzoekslijn hebben ontwikkeld. De wetenschappers behoren tot de top van hun onderzoeksveld. Daarnaast hebben ze bewezen dat ze als coach voor jonge onderzoekers kunnen optreden.

Bron: http://pers.uu.nl/vijf-utrechtse-topwetenschappers-krijgen-vici-beurs/
Datum: februari 2016

IMG_6183

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Iris Engelhard voor haar – door het lab – versierde kamer in het Langeveldgebouw, de Uithof